После предлога новосадског одбора СПО која је наишла на подршку новосадских власти да један булевар у Новом Саду понесе име патријарха Павла, сајт "Аутономија" шокирао је јавност скандалозним обрушивањем на овог великог црквеног поглавара и српског миљеника називајући га "ратним јастребом". На порталу чији је издавач Независно друштво новинара Војводине, анонимни новинар у тексту наводи да су у време док је патријарх управљао СПЦ-ом, почињени најстрашнији злочини, укључујући и геноцид, као и да је "благосиљао ратне злочинце Караџића, Младића и Аркана".

Када су текст који скрива аутора, обелоданиле "Наше новине", ти наводи се више нису могли пронаћи на поменутом сајту. Српска јавност је згрожена срамотним квалификацијама на рачун српског великана.

Предлагач давања имена упокојеног патријарха булевару у "српској Атини" је Српски покрет обнове. Потпредседник СПО и шеф војвођанског одбора те странке Жика Гојковић није могао да сакрије запањеност погрдним квалификацијама.

- Патријарх Павле је синоним за човека који је чинио све да се Србија измири и зато немам других речи, осим да сам запањен. Невероватно да и данас постоји такво размишљање према вредностима за поштовање којима учимо нашу децу. Ти људи не само да омаловажавају патријарха Павла, већ и приказују као зло, а да никакве везе са злом нема - рекао је Гојковић за "Вести".

Потпредседник СПО Жика Гојковић истиче да је СПО од оснивања четврт века уназад чинио све да дође до националног помирења.

- Поделе и нејединства су велико зло за Србију. Видимо нажалост да неки људи не схватају величину патријарха Павла и свега оно што је он учинио за домовину - каже Гојковић који је поносан на иницијативу своје странке да један од новосадских булевара понесе име тог великог човека.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који подржао иницијативу да Сомборски булевар понесе име патријарха Павла објашњава да је згранут. Сматра да овакви наводи нису уперени само против патријарха Павла, већ и СПЦ и, како каже, у доброј мери и против читавог српског народа.

- То је класичан говор мржње. За те гадости и невероватан безобразлук могу само да кажем, да када би неко за ауторе тог сајта писао овакве ствари, био би вероватно кривично процесуиран - казао је Вучевић за "Вести" и додао да је то очито доказ да у Србији нема цензуре.

Први човек Новог Сада истиче да се овај град поноси да један од најлепших булевара понесе име патријарха Павла.