Председник СПО Вук Драшковић доделио је 13. јануара, плакете водећим активистима СПО у 2014. години.

Припадници Омладине СПО Сашка Јеличић из Бачке Паланке, Александар Глигоријевић из Косјерића и Милан Срејовић из Крагујевца равноправно су поделили признање.

Најактивнија припадница Форума жена СПО је др Марија Симоновић из Крагујевца.

За најуспешнијег председника месног одбора проглашен је Томислав Тодоровић из Крагујевца, председник месног одбора Вашариште.

Најуспешнији председник општинског одбора СПО у 2014. години је  Марко Петрашиновић из Трстеника, а аутор најбољег коментара на сајтовима и порталима је  Радомир Никачевић из Прибоја.

По оцени комисије Председништва СПО, најактивнији на друштвеним мрежама у протеклој години био је  Саша Митровић из Пожаревца, док је звање најактивнијег одборника понео Мирко Шкрбић из Смедерева.
 
Најуспешнији представници СПО у локалној власти су Света Тошић, заменик председника општине Црна Трава и Дејан Лазаревић, председник Скупштине општине Бабушница.

Најбољи менаџер, члан СПО-а постао је  Никола Пајић из Сомбора, а  Драган Влатковић из Немачке је најактивнији припадник СПО из дијаспоре и региона.

Мирослав Блажић из  Обреновца заслужио је признање за најхуманији чин,  јер је учествовао у пружању помоћи страдалима у прошлогодишњим поплавама у Обреновцу.



Поред плакета, лауреати су добили и примерке књига Вука Драшковића и Александра Чотрића.

У име награђених захвалио је Мирко Шкрбић који је истакао да су признања истовремено награда и одборима којима припадају.

Добитницима се обратио председник СПО Вук Драшковић, који је нагласио: „Ви потврђујете да је вера тврдо чекање онога што се жели“ – и додао „да смо, после толиких година борбе, дочекали да Србија буде на путу ка ЕУ“.

„Иако су отпори све снажнији, нас не напушта вера у Србију укључену у евроатланске интеграције „ - закључио је председник СПО.

Свечаности у СПО-у присуствовали су, поред осталих, потпредседници СПО Александар Чотрић и Жика Гојковић, народна посланица др Љиљана Косорић, председник ИО СПО Немања Старовић, чланови Председништва СПО Милан Урошевић, Спасоје Крунић, Авро Осмајлић, Милан Ђукић и Предраг Милачић, државни секретар у Министарству пољопривреде и заштите животне средине Жељко Радошевић, председница Форума жена СПО Јелена Благојевић, директор Странке Александар Цветковић, председници ресорних Савета СПО и прошлогодишњи добитници ових признања.