У Трстенику је 24. јуна одржана Конститутативна седница Скупштине општине Трстеник на којој су поднети извештаји Општинске изборне комисије, потврђени мандати за одборнике СО Трстеник и конституисана Скупштина општине Трстеник.

Скупштинску већину у наредном периоду чиниће 29 одборника од укупно 49. За председника Скупштине општине Трстеник је изабран Герасим Атанасковић, дипломирани инжењер пољопривреде из редова СНС, а за заменика председника Скупштине општине Душан Ивановић, приватни предузетник из СПО, док је за секретара Скупштине изабран Љубивоје Јанковић, дипломирани правник такође из Српског покрета обнове.
 
Након паузе од сат времена одржана је и Прва редовна седница СО Трстеник на којој је изабрана извршна власт Општине Трстеник. За председника општине већином гласова је изабран Александар Ћирић, дипломирани правник, а за заменика председника општине Љубиша Марковић, дипломирани економиста. Такође су изабрани и чланови Општинског већа, а Српски покрет обнове има три члана у већу, и то су председник трстеничког одбора СПО Марко Петрашиновић, Раде Лепенац и Александар Терзић.


 
Функцију помоћника председника Општине Трстеник у наредне четири године обављаће истакнути члан Српског покрета обнове из Селишта Горан Чакарановић Чаки.
 
У наредном четворогодишњем мандату општином Трстеник ће руководити коалиција Српске напредне странке и Српског покрета обнове, а две најјаче странке нове парламентарне већине у Трстенику имаће подршку и одборника СПС-ЈС. На овај начин, након 4 године у опозицији, трстенички СПО се заједно са својим стратешким партнером СНС вратио на власт у овој општини Расинског округа, коју је годинама пре тога дуго и успешно водио.
 
На изборима одржаним 24. априла Српски покрет обнове је у Трстенику наступио самостално и освојио 12% гласова, што му је обезбедило 6 мандата у локалном парламенту.