На Равној гори ће сутра, у суботу, 14. маја, с почетком у 12 часова бити одржан Сабор поводом 75. годишњице почетка герилског отпора Југословенске војске у Отаџбини нацистичкој окупацији Краљевине Југославије у Другом светском рату.

Сабор се традиционална одржава по 26. пут, а ове године организују га Српски покрет обнове, Републичка асоцијација за неговање тековина Равногорског покрета, Удружење припадника ЈВуО 1941-1945. и Меморијални центар "Равна гора".

Свештеници Српске православне цркве од 11 часова служиће помен у храму Светог Георгија на Равној гори погинулим и умрлим припадницима Југословенске војске у Отаџбини и Равногорског покрета.

Представници организација из Србије и дијаспоре које поштују и следе традиције Равногорског покрета положиће венце на споменик генералу Драгољубу Дражи Михаиловићу на равногорском платоу, с којег ће се присутним грађанима обратити председник Републичке асоцијације за неговање тековина Равногорског покрета и народни посланик Александар Чотрић, потпредседник Српског покрета обнове Мирко Чикириз и други говорници.

Биће прочитанe поздравнe порукe Њ.К.В. Престолонаследника Александра и организација из САД, Словеније и Чешке Републике.