На осмој седници Организационог одбора за припрему Седмог сабора Српског покрета обнове, којој је председавао Александар Чотрић, констатовано је да се припремне активности одвијају по плану и да је све спремно да највиши страначки скуп протекне у најбољем реду.

Сабору ће присуствовати око 350 делегата и почасних делегата из Србије, Републике Српске и дијаспоре. Представници средстава јавног информисања биће присутни у првом делу, када ће се, после интонирања химни Србије и Српског покрета обнове, делегатима и јавности обратити Вук Драшковић, председник СПО и једини кандидат за председника.

Делегати Сабора се позивају да се у холу Скупштине града Крагујевца, на Тргу слободе 3, региструју и преузму радне материјале већ од 10 часова, како би Сабор почео у планирано време, у 12 часова.

Организациони одбор предложиће делегатима Сабора да председавајући Радног председништва буде Милан Урошевић, председник Градског одбора СПО Крагујевац, а да чланови овог тела буду Александра Којић из Београда, Ранђел Нојкић из Грачанице, Владимир Божић из Мајданпека и Борислава Пејановић из Новог Сада.

У раду седнице Организационог одбора за припрему Седмог сабора СПО учествовали су Александра Којић, Драган Мацанковић, Невена Радосављевић, Авро Осмајлић, Владимир Ћалић и Александар Цветковић.