- Под слоганом "Првих 25 година", Српски покрет обележиће у понедељак, 9. марта четврт века од оснивања странке - изјавио је данас потпредседник СПО и народни посланик Александар Чотрић.

- Српски покрет обнове основан је 14. марта 1990. године у Београду, уједињењем Српске народне обнове и Српског слободарског покрета. СПО се истрајно борио за демократске промене, мир и сарадњу на простору бивше Југославије, као и за европске вредности у Србији. У тој борби поднели смо велике жртве. Данас СПО наставља да се бори за улазак Србије у Европску унију, децентрализацију земље, равномерни развој свих региона, демографску обнову и очување традиционалних породичних вредности - подсетио је Чотрић.

- Председник СПО Вук Драшковић поводом јубилеја организује пријем у седишту СПО, на којем ће, у присуству гостију и чланова странке, бити приказан кратак филм о историјату странке и отворена фото изложба која подсећа на најзначајније моменте из протеклих 25 година - Деветомартовске демонстрације, Видовдански сабор, протесте Коалиције "Заједно", атентат на Ибарској магистрали... - најавио је Александар Чотрић.

Окупљенима ће се обратити председник СПО Вук Драшковић и гост из Словеније Марко Зиданшек, председник Словенске људске странке.

Чотрић је истакао да ће 9. марта СПО обележити и 24. године од великих демонстрација против режима Слободана Милошевића. Делегација странке ће положити цвеће на Тргу Републике, поред споменика Кнезу Михаилу и на местима погибије демонстранта Бранивоја Милиновића и полицајца Недељка Косовића.