Народни посланик и члан Председништва СПО Милан Урошевић боравио је од 25. до 27. новембра у Москви где је присуствовао Националном молитвеном доручку, на коме су се поред руских политичара и утицајних људи из света бизниса нашли и учесници из Европе и Сједињених Америчких Држава.

Том приликом, у сусретима и разговорима са учесницима из Европе и САД, као и са руским домаћинима закључено је да су евроатлантске интеграције пут којим Србија треба да иде и да ће се у што скоријем времену реализовати пројекти који су од велике важности за Републику Србију. Еколошки, енергетски и инфраструктурни пројекти су само део будућих развојних активности који ће бити реализовани у Србији.

С тим у вези народни посланик Урошевић позвао је своје саговорнике да што је пре могуће посете Србију и допринесу даљем наставку сарадње.

"Веома је важна међународна сарадња, поготово у условима пандемије, при чему морамо пронаћи заједнички интерес да радимо на унапређењу наших веза у духу хришћанских вредности" - истакао је Урошевић и додао да је за њега као посланика Народне скупштине Србије посебно задовољство да у Москви буде у тренутку када је објављена вест о споразуму о цени гаса који су постигли председници Вучић и Путин.

Молитвени доручак у Москви одржава се традиционално већ неколико година уназад по узору на сличне догађаје који се организују широм света, од којих је свакако најпознатији амерички Национални молитвени доручак, који се још од педесетих година прошлог века, сваке године одржава у Вашингтону. Поред догађаја у Вашингтону треба издвојити и Европски молитвени догађај који се од 1998. године одржава у Европском парламенту у Бриселу.

Циљ ових догађаја је јачање међународне сарадње кроз изградњу личних контаката међу лидерима, њихово повезивање и изградња односа који превазилазе политичке, страначке, религијске и све друге разлике.