Седми Сабор Српског покрета обнове, под слоганом "Путоказ", биће одржан у суботу, 12. децембра, с почетком у 12 часова, у сали Скупштине града Крагујевца.

Три стотине и педесет делегата Сабора бираће председника и потпредседнике Странке, усвојиће извештај о раду СПО између два Сабора, као и програмске декларације о даљим правцима стратешког деловања. Ови документи односе се на евроатлантске интеграције, регионализацију и децентрализацију Србије, отварање досијеа и реформу служби безбедности, привреду, пољопривреду, демографска питања и значај традиционалних националних, моралних, културних и породичних вредности.

Сви општински и градски одбори Странке за председника су поново предложили досадашњег лидера Вука Драшковића, који ће, на основу Статута, предложити своје кандидате за потпредседнике СПО.

Главни одбор СПО именовао је Организациони одбор за припрему Седмог сабора, на чијем челу је потпредседник Странке и народни посланик Александар Чотрић.